Sessie 4 - Hacking is easy

 

Digitalisering is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Zowel privé als zakelijk zijn we meer en meer "connected" en wordt steeds meer data online opgeslagen en gedeeld. Een goudmijn voor de cybercrimineel die zelf ook steeds eenvoudiger zijn strafbare handelingen kan uitvoeren. Zo zijn DDos aanvallen, ransomware en andere vormen van malware verspreiding eenvoudig als dienst te "bestellen" via het internet.

Via een spectaculaire hacking workshop laten wij je live het gemak ervaren waarmee cybercrime plaatsvindt. Daarnaast bespreken we hoe je cybercrime herkent en hoe je slachtofferschap kunt voorkomen.

Spreker:

Sjoerd van der Meulen, trainer / specialist op het gebied van OSINT en Cybercrime bij DataExpert.

 

Sessie 5 - Security Awareness: van project naar proces

 

Ruim 70% van de informatiebeveiligingsincidenten wordt veroorzaakt door eigen medewerkers, bijvoorbeeld door het versturen van persoonsgegevens naar de verkeerde ontvanger of door het delen van een wachtwoord met een cybercrimineel. Veel organisaties zien daarom het belang in van veiligheidsbewustwording of security awareness.

Helaas wordt security awareness nog (te) vaak gezien als een eenmalig project in plaats van een continu proces. Organisaties denken door middel van een eenmalige phishing simulatie of een e-learningtraject van een paar weken een veiligheidsbewuste werkomgeving te creëren. Maar leren medewerkers hierdoor daadwerkelijk beveiligingsrisico's te herkennen en gaan ze hierdoor langdurig veilig(er) werken? Eenmalige acties hebben niet of nauwelijks effect op de lange termijn.

In deze interactieve kennissessie vertelt Dennie hoe je als organisatie draagvlak onder je medewerkers creëert, hoe je kennis overdraagt, alertheid creëert en hoe je als organisatie een veilige en informatiebewuste werkomgeving op lange termijn kan waarborgen.

Spreker:

Dennis Spreeuwenberg, Security Awareness specialist en directeur van NextTech Security.

 

Sessie 6 - Van Bricks naar Bits

 

De ideale werkplek is een omgeving waarin we comfortabel kunnen werken, ons veilig voelen en bovenal een omgeving waarin we verbonden zijn met alles en iedereen. Daarnaast willen we graag ons steentje bijdragen aan een betere wereld en moet de werkplek energiezuinig zijn. Zomaar een aantal eisen die werknemers stellen aan hun werkplek en daarmee aan gebouw en facilitair bedrijf.

Om te innoveren is het noodzakelijk systemen bij elkaar te brengen. Daardoor wordt generieke connectiviteit in een gebouw de verantwoordelijkheid van de ICT-afdeling en niet langer van het facilitair bedrijf. Wat betekenen deze veranderingen voor de ICT-infrastructuur? Hoe beveiligen we deze infrastructuur, zodat niet alleen medewerkers kunnen blijven werken, maar ook het licht blijft branden? Wat is de toegevoegde waarde van Internet of Things (IoT) in deze ontwikkeling? Unica ICT Solutions, onderdeel van één van de grootste zelfstandige installatiebedrijven in Nederland, neemt u tijdens deze sessie mee in de wereld van de werkomgeving van morgen. 

Spreker:

Hendry Scholing, werkzaam als specialist connectivity en IoT bij Unica ICT Solutions.